Hogyan kereshetünk pénzt szoftverfejleszőként?

önéletrajz

Sok szoftverfejlesztő egy 10-20%-os fizetésemelésért cserébe túlórákat vállal, ösztönzi magát, hogy jobban teljesítsen. Amíg a teljesítménnyel semmi gond nincs, sok munkaadó kihasználja a karrierjüket építeni kívánó szoftverfejlesztők törekvéseit. Ennek hatására a fizetésemelés sokszor elmarad vagy mérséklődik.

A legtöbb fejlesztő nincs tisztában azzal, hogy a pénzkeresetnek sokszor nem a legkifizetődőbb módja a fizetésemelés. Ha több pénzt szeretnél keresni és egy olyan karriert szeretnél építeni, ahol a bevételed valóban a teljesítményedtől függ, érdemes tisztában lenned öt pénzkereseti módszerrel, amely szoftverfejlesztők rendelkezésére áll.

1. Fizetés és béren kívüli juttatások

A havi fizetés a legtöbbször fix, minden hónap elején vagy végén megérkezik. Ez stabilitást ad neked, hiszen tudod, hogy a fizetésre mindig számíthatsz.

Béren kívüli juttatások tovább erősíthetik az alkalmazotti lét kényelmét. Közlekedési bérlet, céges autó, betegszabadság, rendkívüli szabadnapok, nyugdíjkiegészítés mind arra vannak, hogy az életed biztonságosabb és tervezhetőbb legyen.

Néhány cég bónuszokat ajánl. Ezek a bónuszok vagy a cég teljesítményétől, vagy a saját teljesítményedtől függenek. A bónusz ütemezése lehet egyszeri vagy rendszeres. Több általunk ismert cég bónuszrendszere 10-20%-ot ad az éves fizetésedhez.

Külföldön és néhány ismert magyar cégben elterjedt a részvényopcióval való fizetés. A cég saját részvényeivel ösztönzi a munkatársait a jó teljesítményre abban a reményben, hogy tulajdonosként gondolnak magukra, és többet tesznek a cég érdekében. Ez ritkán szokott megvalósulni, hiszen egy szoftverfejlesztőt nem a részvénycsomag bitroklása, hanem a részvénycsomag pillanatnyi értéke motivál.

Sokféle fizetés és béren kívüli juttatás érhető el a piacon. Általánosságban elmondható, hogy ez a pénzkereseti mód mondható a legkevésbé ingadozónak, és általában a leginkább kockázatkerülő fejlesztők választják az alkalmazotti létet.

Amíg a munkanélküliségi ráta alacsony és a szoftverfejlesztők iránti kínálat magasabb a keresletnél, jó eséllyel találsz magadnak munkát. Első látásra az alkalmazotti lét kiváló választás, hiszen fixnek mondható bevételed van, amely biztonságos életet biztosít számodra. A legtöbb ország kormányának is fontos, hogy sokan vállaljanak munkát, hiszen a fizetés az alapja a legtöbb gazdasági szereplő bevételének.

A legtöbben ezért hagyják figyelmen kívül az alkalmazotti lét három hátulütőjét:

  1. A bevételed lassan növekszik: A fizetésemelés mértékét jellemzően a jelenlegi fizetésedhez mérik. A fizetésed ritkán duplázódik meg egy lépésben.
  2. Egyetlen ügyfél határozza meg az összes bevételed: Ha nem építesz ki más bevételi forrásokat, minden bevételed egyetlen munkaadótól származik. Ez azt jelenti, hogy a munkaadód előnyben van veled szemben a bértárgyaláson, hiszen ő diktálja a feltételeket. Amint csökken a munkaerő iránti kereslet, a fizetések csökkennek. Ez történt a 2008-2009-es gazdasági válság alatt, és ugyanez fog megismétlődni újra és újra több országban.
  3. A teljesítményed lassan és mérsékelten befolyásolja a keresetedet: a 9-6-ig tartó munkaidő sokaknál korlátozza a csúcsteljesítményt, hiszen nem ösztönöz a feladat hatékony elvégzésére. Egy 10%-os bónusz eléréséért cserébe gyakran olyan képességek gyakorlatba állítására van szükség, amellyel a legtöbbször sokkal több pénzt kereshetsz egy másik bevételi forrás kiépítésével.

Egy szoftverfejlesztő ismerősöm azt a visszajelzést kapta, hogy 2-3 másik fejlesztő munkáját végzi el egyedül. Jutalma az éves fizetésének 8%-át kitevő bónusz volt. Emellett esélye volt egy 10%-os fizetésemelésre fél éven belük. Sajnos erre nem került sor, mert otthagyta a cégét.

Vesd össze ezt a jó teljesítményt egy alulteljesítő fejlesztővel. A tevékenységét angolul a "net undoer" kifejezés jellemzi, ami arra utal, hogy mások által elvégzett munkát tesz tönkre. Mindkét fejlesztő ugyanúgy hazaviszi a fizetését, sőt, gyakran az alulteljesítő munkatárs több pénzt keres, mint a csúcsteljesítő, hiszen elképzelhető, hogy jobb fizetést alkudott ki magának. A csúcsteljesítőnek egy 20%-os fizetésbeli hátrányt gyakran évekbe telik behoznia. Ezért váltanak sokszor a legjobbak először munkahelyet.

Sajnos az utóbbi évek tanulsága, hogy sokan félreértik ezt az üzenetet, ezért fontosnak tartom hangsúlyozni: egy szóval sem állítjuk, hogy nincs értelme jól teljesíteni a munkahelyen. Pont az ellenkezőjében hiszünk, mert igenis megéri a csúcsteljesítők közé tartozni akkor is, ha a jutalmazás korlátozott. A jó teljesítmény valódi jutalma az, hogy képessé válsz jó teljesítményt nyújtani. Ezáltal fejlődnek a képességeid, és új lehetőségek nyílnak meg előtted. A pénz pedig előbb-utóbb az általad vállalt felelősséggel arányosan nő.

Ugyanakkor van egy módszer, ami lerövidíti az utat a mostani helyzeted és az általad elérni kívánt végállapot között. Ez a módszer a felelősségvállalás útja új bevételi források kiépítése irányába. Nézzük ezeket a bevételi forrásokat.

2. Szabadúszó bevétel: óradíj vagy napidíj

A szabadúszók többféleképpen jutnak pénzhez. Az egyik leggyakoribb módszer az óradíj vagy a napidíj.

A szabadúszó lét nagyobb bizonytalansággal és több felelősséggel jár, mint az azonos pozícióban lévő alkalmazotti lét. Ha megbetegedsz, senki sem fizeti a betegszabadságod. Ha lejár a szerződésed, nézhetsz új ügyfél után.

A szabadúszó léthez társuló bizonytalanságot kezelni kell tudni. Éppen ezért a főállású szabadúszó létre nem mindenki alkalmas. Bár egyre többen választják a szabadúszó pályát, sokan nem hajlandóak otthagyni az alkalmazotti lét biztonságát.

A magasabb fokú bizonytalanságért cserébe jellemzően magasabb óradíj jár. Ha ugyanazt a munkát végzed alkalmazottként és szabadúszóként, az utóbbi esetben többet viszel haza ugyanazért a munkáért. Könnyebben találsz távmunkát akár más országban, ahol magasabbak a fizetések.

Kivételek természetesen vannak. Néhány szabadúszóknak fenntartott piactér alacsonyan tartja az óradíjakat. Például a Freelancer.com, Upwork, és a PeoplePerHour lehetőségei jellemzően a nemzetközi piacon fellelhető állásajánlatok alatt vannak. Bár találtunk $100-os óradíjjal munkát ezeken a platformokon, jellemzően ezt az összeget csak nagyon jó személyes márkával vagy egy kis szerencsével tudod kialkudni magadnak.

Magyarországon szerencsére ezek a szabadúszó portálok elég jó megélhetést biztosítanak. KATA adózással több, mint havi 900 ezer forintot vihetsz haza, sőt sokszor még állami támogatást is felvehetsz induló vállalkozások számára. Ehhez évi 12 millió forintot kell keresned. Ez 9.000Ft-os órabérrel számolva havi 112 óra munka, 15.000Ft-os órabérrel számolva havi 67 óra munka. Mivel 15.000Ft-os órabér egy kis gyakorlattal és online jelenléttel elérhető, így kiszámolható, hogy heti kevesebb, mint 20 óra munkával hazavihetsz 900 ezer forintot havonta. Értelemszerűen a valóságban több munkád lesz az egyéni vállalkozásoddal, hiszen a könyvelő is pénzbe kerül, és ki kell építened az online jelenlétedet. Emellett ügyfélre is kell vadásznod. Cserébe viszont megengedheted magadnak, hogy akárhonnan dolgozz, nem kell ingáznod, és amikor mások dolgoznak, te dönthetsz úgy, hogy elmész wellness-ezni vagy alszol délig.

A szabadúszó pálya másik előnye, hogy több ügyfeled is lehet. Ez két okból jó:

  1. A heti 40 órás limit rád nem vonatkozik. Ha pár hétig 60-70 órát szeretnél dolgozni, megteheted.
  2. Ha egy ügyféllel megszakad a kapcsolatod, semmi gond, több ügyfél között válogathatsz.

Érdemes hozzátenni, hogy néha lesznek szárazabb időszakok is a karrieredben. Ekkor kevés ügyfeled lesz. Ilyenkor veszed a legtöbb hasznát az alábbi három bevételi forrásnak.

3. Projekt alapú fizetés

A gig economy egy olyan gazdaságot ír le, ahol egy adott munkafolyamatot végzel el szabadúszóként, hatékonyan. Például a Fiverr és az Uber mind erre a modellre épül. Emellett a korábban már említett PeoplePerHour és Freelancer.com oldalakon is vannak projekt alapon fizető munkák. Akkor jutsz pénzhez, ha sikeresen elvégzel egy feladatot.

A Fiverr-hez hasonló oldalakon a tevékenységedet te határozod meg. Telepíthetsz WordPress oldalakat, oktathatsz, plugineket fejleszthetsz és a vevők igénybevehetik a szolgáltatásaidat. A szabadúszó piactereken a vevők írják le a saját projektjüket.

Egy kevésbé ismert módszer a projekt alapú szoftverfejlesztésre a Kickstarter vagy Indiegogo kampány indítása. Támogatók segítségét kaphatod meg feltéve, hogy lefejleszted az általad leírt terméket. Három volt munkatársam is indított ilyen kampányt. Az egyik kampány eredménye meghaladta a 30 millió forintot. Egyáltalán nem meglepő, hogy a munkaideje csökkentését kérte, majd később felmondott.

A legjobb projektek azok, amelyeket te magad határozol meg. Ha létrehozol egy visszautasíthatatlan ajánlatot és találsz magadnak ügyfeleket, folyamatos bevételre tehetsz szert. Azért jók ezek a projektek, mert a munkafolyamat bizonyos részei automatizálhatók. Az ügyfél az eredményért fizet. Hogy neked az eredmény elérése hány óra munkába kerül, az őt nem érdekli. Gondolj bele, ha egy számítógép szerelő tíz perc alatt megjavítja a laptopodat, akkor többet fizetsz neki, ha azt mondja neked, hogy el tud bajlódni a problémával még három órán át? Ha neked megér húszezer forintot egy profi ellátás, akkor nem fogsz reklamálni, ha tíz perc alatt megszűnik a problémád.

A munkafolyamatok automatizálásával elválasztható egymással a kereseted az általad befektetett időtől. Itt merül fel először lehetőségként, hogy mások munkáját veszed igénybe. Miért fontos ez? Mert specialistáknak ki tudod szervezni azokat a feladatokat, amelyeket pár száz vagy pár ezer forintos órabérért cserébe végzel. Így jobban tudsz fókuszálni a tízezer, százezer, vagy akár egymillió forintos órabérű feladatokra.

Végeztél már egymillió forintos órabérű feladatot? Mutatok egyet, ami teljesen reális. Tegyük fel, hogy havi bruttó 500.000 Ft-ról 600.000 Ft-ra növeled a fizetésed, mert jól tudsz tárgyalni. Maga a bértárgyalás egy órádba kerül. Ez az összeg évi 1.200.000 Ft-ot jelent számodra. Ha belefektetsz még három órát a felkészülésbe, akkor is 300.000 Ft-tal számolhatod az órabéred, feltéve, hogy egy évig maradsz a cégnél. Ha több, mint három éven át maradsz, az erőfeszítéseid óránként érnek egymillió forintot.

A legtöbben azért nem vesszük észre ezeket a feladatokat, mert elveszik az időnket a párezer forintos órabérű feladatok.

Egy barátom scrum master képesítést szerzett. Tanult rá egy hetet, ez kb. 40 órájába telt. A fizetésemelése évi négymillió forintnak megfelelő összeg volt. Feltéve, hogy egy évig a cégénél marad, egy óra tanulás értéke százezer forint volt. Eleinte én sem hittem ennek a számolási módszernek, de lássuk be: amíg a barátom alkalmazott lesz, addig minden fizetésemelését a jelenlegi fizetése határozza meg. Tehát azzal, hogy a jövőben még többet fog keresni, még alul is becsültem az egymillió forintos óradíját.

Fizetésemelés 1 évre: 4 millió forint Tanulással töltött órák száma: 40 Tanulással töltött idő megtérülése: 4 millió forint / 40 óra = 100 ezer forint / óra

Sajnos a legtöbb esetben a projekt alapú fizetésben továbbra is megjelenik a munkád, és továbbra is időt cserélsz pénzre. Itt segítenek az üzleti modellek, amelyek tovább függetlenítik a bevételedet az idődtől. Ezeket a modelleket tekintjük át az utolsó két bevételi forrásban.

4. Jogdíjak és pénzügyi tranzakciók

A legtöbb módszert akkor tudod a legkönnyebben alkalmazni, ha angol nyelven dolgozol, de több módszer magyarul is ugyanúgy működik. Ha írsz egy könyvet vagy létrehozol egy tanfolyamot, éveken át részesülhetsz az eladásokból befolyó jogdíjakból.

Amint megállapodsz egy kiadóval, előleget, szerződéskötési bónuszt, és jodíjat fizetnek a munkád után. Az előleg és a szerződéskötési bónusz között a különbség az, hogy előleget a későbbi bónuszokból utalják a számládra, míg a szerződéskötési bónusz összege nem vonódik le a később befolyó jogdíjakból.

Jellemzően 10-20% jogdíjat kapsz azok után a könyvek után, amelyeket egy kiadó segítségével készítettél el. Ez nem tűnik soknak, de mégis számos előnnyel jár. Ha egy kiadóval dolgozol együtt, akkor profitálhatsz a marketing tevékenységükből. A kiadók sokszor megismertetik egy jelentős közönséggel a munkád, amiből tovább profitálhatsz később. Cserébe viszont a következő négy pontot kell elfogadnod:

  1. Amint a terméket kiadják, semmi befolyásod nincs a termék árával és tartalmával kapcsolatban.
  2. A termék minőségét a kiadó garantálja. Mivel sok technikai kiadó futószalagon gyártja a könyveket és tanfolyamokat, a minőségről alkotott véleményed sokszor jelentősen magasabb, mint amit a kiadóval való együttműködés garantál.
  3. Nehezebben tudod népszerűsíteni a tanfolyamot fizetett hirdetések segítségével, hiszen az eladási árnak csak a töredéke marad nálad.
  4. A kiadó úgy is dönthet, hogy nem invesztál sokat a könyv hirdetésére, és a te könyved helyett más könyveket favorizál.

Általánosságban akkor jársz a legjobban, ha a közönségedet megosztod a kiadóval. Ha vásárlókat küldesz a kiadó platformjára, a platform ezt gyakran népszerűségként könyveli el, és nagyobb eséllyel hirdeti a könyvedet.

Ha viszont van közönséged, akkor jobban jársz, ha a könyvedet vagy tanfolyamodat te magad adod ki. Így megtarthatod a teljes eladási árat, és csak a tranzakciós költségekért kell fizetned pár százalékot. Ha például feltelepíted a WooCommerce WordPress plugin-t, intézhetsz PayPal, Stripe, és PayHip fizetést. Ennek a megközelítésnek a fő hátránya, hogy magadnak kell intézd a számlázást és az ÁFA fizetést. Amíg a magyar piacot szolgálod ki, tudod, hogy az ÁFA értéke világrekord 27%. Ha viszont szolgáltatsz az Európai Unió területén, akkor egy ún. one stop shop-ot kell regisztrálnod, amely intézi a nemzetközi ÁFA fizetést.

Mivel az adminisztráció kezdetben elrettentően sok bonyodalommal járhat, indulásnak praktikus a platformok igénybevétele. Ezek a platformok lehetőséget biztosítanak a munkád kiadására, és kezelik a számlázást, a nemzetközi ÁFA fizetést, és jogdíjként utalják a te részedet. Az Amazon Kindle Direct Publishing program 70%-ot fizet, ha megfelelsz néhány kritériumnak. A Leanpub 80%-ot fizet mind a könyvek, mind a tanfolyamok eladása után. A Udemy 25 – 97%-ot fizet.

Van néhány más platform, mint például a Teachable és a Kajabi. Ezek összetett megoldások és jellemzően drága megoldásokat árulnak ahhoz képest, hogy mit tudnak nyújtani.

Amint úgy döntesz, hogy saját magad adod el a termékedet, a havi vagy negyedévi jogdíjakból eladásonkénti pénzügyi tranzakciók lesznek. Ezzel a modellel nem csak könyveket és tanfolyamokat adhatsz el, hanem telefonapplikációkat, webalkalmazásokat is. A SaaS (Software as a Service) előnye, hogy napjainkban bárki megírhatja egy minőségi alkalmazás prototípusát, méghozzá napok alatt. A megírt alkalmazást egy Cloud platformon lehet hostolni és eladni. A hostolás olcsó, és a költségek a termék népszerűségével skálázódnak.

A Software as a Service és mobilalkalmazások mellett még van egy trendelő bevételi forrás HTML, CSS, JavaScript, és PHP programozóknak: WordPress theme-ek és bővítmények készítése. Minden évben kijön egy új csillogó téma, amelyet rengeteg vállalkozás használ: csak gondolj az X-Theme, Avada, Divi, OceanWP + Elementor megoldásokra.

Minél népszerűbb a program amit készítesz, annál több pénzt keresel vele. Ha a piac nem értékeli a megoldásodat, lehet, hogy csak pár dollárt keresel vele, és a termék elkészítésébe fektetett időt elbukod. Ha viszont egy népszerű terméket fejlesztesz ki és megfelelő a piaci időzítésed, rengeteg pénzt kereshetsz vele.

Végül megemlítjük a jogdíjakhoz hasonló bevételi forrást: az affiliate (ajánlói) jutalékot. Termékek ajánlásával vagy hirdetéssel folyamatos bevételre tehetsz szert.

5. Előfizetéses rendszer

A jogdíjak és tranzakciók egyszeri vásárlások után fizetnek. Egy ügyfelet másképp is ki lehet szolgálni: újra és újra vásárlásra lehet bírni, amennyiben egy előfizetéses rendszert hozunk létre.

Ha például a kedvenced a Go programozási nyelv és létrehozol öt-tíz tanfolyamot, ahelyett, hogy egyenként értékesítenéd őket, létrehozhatsz egy havi előfizetést. Ha írsz egy alkalmazást, amely egyszerűsíti a számlaadást szabadúszóknak, szintén ajánlhatsz rá egy előfizetési konstrukciót.

A legtöbben nem is tudnak róla, hogy egy Youtube csatornára is fel lehet iratkozni támogatóként, pl. a Patreon segítségével. A támogatás mértékétől függően extra tartalmat, extra szolgáltatást kaphatsz.

Ahogy nő a követőtáborod, elgondolkodhatsz azon, hogy egy fizetős közösséget hozol létre, ahol a közösség tagjai szolgáltatják egymásnak a tartalmat. A te szereped a közösség összetartása, a platform biztosítása, és a marketing, hogy a közösség folyamatosan értékes tagokkal bővüljön.

Minél jobb a szolgáltatásod és minél több tartalom áll az ügyfelek rendelkezésére, annál valószínűbb, hogy az előfizetéses modell alkalmazása megéri számodra. Ugyanakkor az előfizetéses modell skálázása nehéz, haladó feladat, és nagyon könnyen el lehet veszíteni az előfizetőket, ha nem áll érdekükben a rendszerben maradás.

A munkavállaláson túl is van élet

Azokat a képességeket, amelyeket a szoftverfejlesztővé válás során megszerzel, többféleképp is hasznosíthatod. Többféle bevételi forrást építhetsz, és ezek közül néhány lehetővé teszi, hogy a befektetett időtől függetlenítsd a bevételed.

A biztonság sokszor illúzió. Vannak olyan időszakok és élethelyzetek, amikor a valódi biztonságot nem az alkalmazotti lét nyújtja, hanem a valódi biztonságot csak több ügyfél vagy egy vállalkozás indítása biztosít.

Sokaknak viszont továbbra is a munkavállalás biztosítja a legjobb életstílust. Ha értesz a szoftverfejlesztéshez és tapasztalatot szerzel, válogathatsz a munkaadók között, és az életedet a munkavállalás jelentősen leegyszerűsíti. Egy jó cég biztosítja a megélhetésedet, megfelelő fejlődési pályára állít, és megkönnyíti a karriered és a magánéleted szétválasztását.

Scroll to Top