Programozás
és Karrier

Akár pályaváltó bölcsész vagy, akár gyakorló informatikus, jó helyen jársz: Mi segítünk neked elérni karriercéljaidat!

Programozás


Elsajátíthatod a legfontosabb szoftverfejlesztői ismereteket, amelyek segítségével hatékonyan dolgozhatsz, minőségi munkát végezhetsz, és a tudásodat készpénzre válthatod a munkaerőpiacon.

Tudni fogod, hogy hol tartasz és merre haladsz a Programozás Karrier Képességfa segítségével. A Programozás Karrier Képességfa optimális tanulási irányokat jelöl ki a számodra.

Minden témát a készségszint eléréséig gyakorlhatsz, miközben válaszolunk a felmerült kérdéseidre. Tudásod időtállóságát átfogó szoftverfejlesztői szemlélet elsajátításával biztosíthatod. Végzett mérnök oktatók igazítanak útba.

Végigkísérünk az önálló programozóvá válás felé vezető úton és közben piacképes tudásra teszel szert.

Karrier


Projekt alapú tanulás segítségével a lehető leghamarabb a gyakorlatban használhatod a frissen megszerzett tudásod.

Megmutatjuk, hogyan készíts meggyőző portfóliót. Elsajátíthatod és gyakorolhatod a sikeres programozói állásinterjú és bértárgyalás titkait.

Ha nincs kedved egy cégnél dolgozni, megtanítunk a profitábilis szabadúszóként való pénzkeresésre vagy oktatóink által kipróbált, profitábilis üzleti modelleken alapuló vállalkozás indítására szoftverfejlesztési háttérrel.

Segítünk neked elérni a számodra a megfelelő karriercélt. Ötleteket, tippeket, trükköket leshetsz el tőlünk ahhoz, hogy sikeres programozó legyél és terveidet mielőbb megvalósíthasd.

Kezdd el mielőbb programozói karriered építését!

Manapság egyre több fiatal gondolja úgy, hogy többet szeretne az élettől, mint amennyit az eddig adott. Szerencsére sokan tesznek is azért, hogy jobb irányokba tereljék sorsukat, de sajnos egyenlőre többen vannak azok, akikben csak a változás iránti igény merül fel, cselekedni valamilyen oknál fogva képtelenek.

Ezek az okok sokfélék és sokrétegűek lehetnek. Egyesek úgy gondolják, hogy bennük egyszerűen nincs meg a képesség, nem eléggé fogékonyak az informatikára. Mások úgy hiszik, hogy ez egy akkora váltás, amely nem férhet bele az életükbe. Sokan úgy vélik, hogy nem lenne elég idejük, energiájuk, vagy éppen kitartásuk a hatékony önfejlesztéshez, vagyis nem képesek munka mellett megfelelően teljesíteni.

Tapasztalatból állíthatjuk, hogy ezek az félelmek többnyire nem valósak, a felmerült problémák megoldhatóak!

Jelenleg számos lehetőség érhető el Magyarországon is, amelyek felkészült oktatói gárdáikkal sokszor egészen kiváló képzést nyújtanak, többnyire két ok miatt esnek ki a potenciális lehetőségek közül. Az egyik ok, hogy egyszerűen egy összegben túl drágák lennének (kb. 1-2 M HUF). A másik ok, hogy a szervező cégek “röghöz kötik” a tanulóikat. A választás egyszerű: vagy kifizeted a magas tandíjat az elején egy összegben, vagy a végén elhelyeznek egy partnercégnél kötelező jelleggel, és a fizetésből vonják le havonta. Akadnak olyan helyek is, ahol teljes ingyenességet ígérnek, de valójában a költséget a majdani, versenyképesnek nem mondható, átlag alatti bérből fedezik általában több éven keresztül.

Sok esetben az is egy kizáró tényező, hogy ezek a programok személyes megjelenést igényelnek akár heti 5 nap, napi 8 órában!

Néhányan attól félnek, hogy előképzettség nélkül képtelenek lesznek lépést tartani. Sokan attól tartanak, hogy segítség nélkül képtelenek kiválasztani a megfelelő tananyagokat a leghatékonyabb, leggyorsabb fejlődéshez. Egyesek úgy vélik, hogy fényévekre vannak attól a tudásszinttől, amellyel már jó kereshetnének. Mások azt gondolják, hogy az álmaik ilyen formán történő megvalósítása egyszerűen nem fér bele jelenlegi életükbe.

Szerencsére ezek az aggodalmak is többnyire túlzóak és könnyűszerrel áthidalhatóak!

Az embernek sokszor rendkívüli kitartást és motivációt biztosít az a tudat, hogy amit tesz, azt egy szebb és gondtalanabb jövőért teszi. Ezt többnyire csak fokozzák azok a negatív tényezők, amelyeket a munkahelyen tapasztalnak. A kiszolgáltatottság folytonos érzése, a létbizonytalanság, az elismerés hiánya, a szürke hétköznapok, a sablonos munka, a mókuskerék mind-mind azt erősítik, hogy mielőbb váltani kell.

Programozást tanulni egy olyan befektetés, amely mindenképpen megéri a felhasznált időt és energiát!

Nagyon fontos azonban, hogy ez a fejlődési folyamat célorientált legyen, ne tartalmazzon felesleges információkat, csak azt, amire piaci igény mutatkozik. Napjainkban már nincs idő a több éves, elmélyült szemléletformálásra. A lényegre kell fókuszálni, olyan ismeretek megszerzésére, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt profitot termelnek neked. Ez a viszonylag gyors visszacsatolás a garancia arra, hogy nem adod fel útközben, hogy képes leszel felhasználni a megfelelő mennyiségű időt és energiát a jövőd építésére.

Mi azon vagyunk, hogy megkönnyítsük számodra ezt a sokszor veszélyesnek és bizonytalannak látszó utat, emészthetővé tegyük az anyagokat, és segítsünk karrier céljaid elérésében, amely lehet egy biztonságot adó, jelentőségteljes, változatos, és előrelépési lehetőséget kínáló céges munka megszerzése, de akár egy saját szoftveres vállalkozás beüzemelése vagy szabadúszó karrier elindítása is, ha éppen nagyobb szabadságra vágysz.

Napjaink szoftverfejlesztői a világ egyik legkeresettebb szakmáját művelik. A hatalmas igény garancia arra, hogy a programozás tanulásába fektetett idő és energia biztosan megtérül. Jelenleg ez az egyik leghatékonyabb, leggyorsabb módja annak, hogy egy alapvetően jó képességekkel rendelkező, de az élet sodrában szerencsétlenebb utakra keveredett fiatal képességeit kihasználva a saját sorsának formálója legyen és megvalósítva álmait.

DSCF04401

Nagy Zsolt

Zsolt három országban és számos pozícióban szerzett szoftverfejlesztői, vezetői, és mentori tapasztalatot. Karrierje során több, mint ezer munkafelvételit vezényelt le, és a mai napig heti rendszerességgel vezet interjúkat. Jelenleg Full Stack webfejlesztési vezetőként dolgozik Berlinben.

Dr. Fekete Róbert Tamás

Dr. Fekete Róbert Tamás

Róbert Magyarország legnagyobb hírnévvel rendelkező műszaki egyetemén oktat programozást és informatikát mérnököknek, így az utóbbi tíz évben számos szoftverfejlesztőt képzett az ipar számára, emellett végzett pszichológus. Jelenleg kutatómérnökként és szoftverfejlesztőként dolgozik Budapesten egy orvostechnikai vállalatnál.

Scroll to Top